Suriye turizmi Dedeman'dan sorulur - Suriye'deki Türk otelleri - Suriye'nin en büyük otelcisi Dedeman

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şam ve Halep ziyaretiyle zirveye ulaşan ilişkiler Dedeman Otelcilik'e Suriye turizm pazarında liderlik getirdi.

Türkiye ve yakın ülkelerde şehir otelciliğinde hızla büyüyen yerli marka Dedeman, kamunun elinde bulunan ülkenin en büyük otellerini 12 yıllığına kiralayarak Suriye'nin en büyük otel zinciri haline geldi. Suriye Turizm Bakanlığı'nın açtığı ihalede dünya devleriyle yarışan Dedeman, Şam, Halep ve Palmira'daki üç otelin işletmesini aldı.

Dedeman yetkilileri söz konusu ihalede tekliflerinin iyi olduğunu ancak iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşmanın dünyaca ünlü zincirleri geride bırakmada asıl belirleyici etken olduğunu belirtti. Söz konusu üç oteli ocak ayından itibaren işletmeye başlayan Dedeman Holding, Türkiye-Suriye İş Forumu'na katılmak için Suriye'ye resmî ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "sembolik kurdele kesimi" desteği aldı. Holding, 3 yıl içinde 40 milyon dolara 3 oteli yenileyecek. Suriye'de yıllık 70 milyon dolar ciro hedefleyen Dedeman, gelişmelere göre işletme süresine 10 yıl daha ekleyebilecek. Şam'daki Dedeman'ın resmî açılışı sırasında gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Dedeman yöneticileri Suriye'de 4'üncü oteli açmak için el sıkıştıklarının müjdesini de verdi. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'de yaklaşık 200 odalı olacak tatil oteli için Rus yatırımcılarla anlaşma imzaladıklarını söyledi. Murat Dedeman, Suriye'deki 3 oteli işletme ihalesinde aralarında Four Seasons ve Meridien gibi dünyanın önde gelen turizm zincirleriyle yarıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Suriye'deki bu adım, uzun süreli kiralama ve işletmecilikle büyüme hedeflerimizi daha da pekiştirdi. Halen Bakü'de ve İran'ın Şiraz bölgesinde yürüyen projelerimiz var.

Suriye Arap Cumhuriyeti Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kalaa ise Dedeman Grubu'nun, Suriye turizminde yeni fikirlerin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Kalaa, yakın gelecekte Türkiye ile Suriye'nin turizmde 'ortak destinasyon' planları yapmasını hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Zaman Gazetesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oman Nerede - Umman'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Irak Dili - Irak'da Konuşulan Diller - Irak'ın Dili Nedir - Irak'daki Diller

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler