Lübnan’da iç savaşın galibi futbol oldu - Lübnanlılar futbolu savaşa tercih ettiler

Lübnan’da rakip siyasi liderler, 1975-1990 arası süren ve 150 binden fazla kişinin ölümüne yol açan iç savaşın başlagıcının 35’nci yıldönümünde, birlik olduklarını göstermek için futbol maçı yaptı.

Başbakan Saad Hariri, Batı yanlısı 14 Mart hareketi üyelerinden oluşan takıma kaptanlık ederken, Hizbullah ve destekçilerinden oluşan rakip takımın kaptanlığını Hizbullah hareketinden bir milletvekili yaptı.
13 Nisan 1975’te başlayan iç savaşın yıl dönümünde Beyrut’taki stadyumda yapılan maçın sloganı “tek takımız” oldu. 30 dakikalık maçın oyuncuları da bakanlar ve milletvekillerinden oluştu.


İzleyicisiz oynadılar

Hariri’nin takımının en genç üyesi, 29 yaşındaki milletvekili Sami Cemayel’in attığı gollerle 2-0 biten maç, bazı ulusal kanallardan canlı yayımlandı, ancak Lübnan’da bütün maçlarda olduğu gibi bu maç da seyircisiz oynandı. Ülkede Sünni ve Şii takımların taraftarları arasındaki olaylar yüzünden 2 yıldır maçlar seyircisiz oynanıyor. Lübnan’da haziran ayında yapılan genel seçimlerin ardından aylarca süren çalışmaların sonunda Hariri’nin çoğunluk koalisyonuyla Hizbullah liderliğindeki muhalefet geçen kasım ayında birlik hükümetini kurmuştu.

Kaynak: Hurriyetim.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Irak Dili - Irak'da Konuşulan Diller - Irak'ın Dili Nedir - Irak'daki Diller

Irak'ın Etnik Yapısı - Irak'daki Etnik Gruplar - Iraklıların Kökeni - Irak Halkları

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler