Arabistan'da Haremlik Devrimi - Kral Yüzü Açık Kadınlarla Resim Cektirdi - Suudi Arabistan Kralı Devrim Kadınlarla Yaptı

Suudi Arabistan’da, katı haremlik-selamlık yasasının tartışmaya açıldığı bir dönemde, Kral Abdullah ve Veliaht Prens Sultan Abdülaziz’i yüzü açık bir grup kadınla birlikte gösteren bir fotoğraf, ülkenin önde gelen gazetelerinde dün yayınlandı.

Din polisinin Mekke Emniyet Müdürü Şeyh Ahmed El Gamdi haremlik-selamlık uygulamasının “doğaya aykırı” olduğunu savununca, muhafazakar ulemanın baskılarıyla görevinden alınmıştı. Gamdi, Saray’dan geldiği öne sürülen “esrarengiz” bir müdahaleyle göreve iade edilmişti.

Ulema, kadınların yüzünü açmasına da karşı. Suudi kraliyetinin, yandaş basın yoluyla Gamdi’yi kurtarmaya çalıştığı yorumu yapıldı. Son gelişmelerin, liberalleşmenin habercisi olabileceği bildiriliyor. Kadınların kampusta araba kullanabildiği ve tesettürsüz dolaşabildiği Kızıldeniz kıyısındaki “Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi”, geçen eylülde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törenle açılmıştı.

Devrim gibi fotoğraf

Krallığın en güçlü iki adamının, yüzü açık kadınlarla görüldüğü bu fotoğrafın birkaç hafta önce güneybatıdaki Najran şehrinde bir sağlık semineri sırasında çekildiği bildirildi. Ancak Suudi gazetelerinin birinci sayfalarından gördüğü fotoğrafın neden şimdi yayınlandığı belirtilmedi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler