Suriye Rallisi - Suriye Uluslararası Ralli 2010 - Arap Ralli - Suriye Araba Yarışları

2010 Suriye Uluslararası Ralli'si, Şam'da yapılan açılış töreni ile başladı. Türkiye'den ilk kez bir ekibin katılacağı yarışlarda Türkiye'yi pilot Mehmet Orçun Polat ve co-pilot Ufuk Uluocak temsil edecek. Türk ekip, otomobillere sembolik start verilen platforma "Kardeş Türkiye" anonsuyla davet edildi.

Açılış töreni sırasında AA muhabirine açıklama yapan pilot Polat, daha önce Lübnan rallisine katıldıklarını ve Suriye rallisinin Orta Doğu'da ikinci tecrübe olacağını söyledi.

Zemin yapısından dolayı zorlu bir yarış olacağını belirten Polat, "Zemin toprak, bu nedenle biraz kırıcı, ancak elimizden geleni yapacağız. Bizim sınıfımızda yarışan hiç kimse yok. Biz, grup A-6 sınıfındayız, bütün arabalar N-4. Biz 1600 motor ile yarışacağız, diğerleri 2 litre turbo arabalarla yaşıyor. Bizden çok daha güçlüler" dedi.
Türk ekibin co-pilotu Ufuk Uluocak ise Suriye yarışlarının zemin yapısından dolayı zorlu olacağını vurgulayarak, "Bazı yerler çok yumuşak kumlu, bazı yerlerde de çok büyük kayalar var" diye konuştu.

Ortadoğu Rallisinin 6. etabını oluşturan Suriye Rallisi'nde, 7 ülkeden 25 ekip yarışacak. Türkiye'nin ilk kez temsil edildiği ralliye, Katar 8 ekiple katıldı.
Suriye Otomobil Kulübü tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek olan ralliye katılan ekipler, 13 aşamadan oluşan 215 km'lik mesafenin ilk 7 kısmını yarın, 6 kısmını ise Cumartesi günü katedecekler.

kaynak: Zaman.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler