Erdoğan Lübnan ziyareti - Araplar'dan Recep Tayyip Erdoğanı bekliyor - Lübnan'da Erdoğan rüzgarı

Resmi ziyaret için yarın Lübnan'a gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Liderlik Öngörü Ödülü" verilecek. Arap ülkelerinde yüksek popülaritesi olan Erdoğan, Lübnan'a gitmeden önce Beyrut sokaklarında afişleri asılmaya başlandı. Lübnanlı bazı esnaflar Erdoğan'ın dev posterlerini dükkanlarının duvarlarına da astı.

Bu haberin kaynagi: Hurriyetim.com.tr / 23 Kasim 2010

Erdoğan, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin davetlisi olarak 24-25 Kasım'da Lübnan'ı ziyaret edecek. Erdoğan, Beyrut'ta Lübnan  Cumhurbaşkanı Mişel Sleiman, Lübnan Milli Meclisi Başkanı Nabih Berri ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan'ın ayrıca Lübnan'ın önde gelen diğer bazı siyasi şahsiyetleriyle de görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Ziyaret sırasında Arap Bankalar Birliği'nin Yıllık Konferansı kapsamında düzenlenecek bir törenle Başbakan Erdoğan'a Liderlik Öngörü Ödülü takdim edilecek. Türkiye ile Lübnan Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Ortaklık Anlaşması ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturulmasına ilişkin Ortak Siyasi Bildirge'nin imzalanması da öngörülüyor.

TÜRK ASKERLERİ DE ZİYARET EDECEK
Başbakan Erdoğan, UNIFIL bünyesinde görev yapan Türk birliğini ziyaret edeceK ve Türkiye tarafından Sayda'da inşa ettirilen Travma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Akkar bölgesindeki Aydamun köyünde yaptırılan okulun açılışlarını yapacak.

ARAP ÜLKELERİNDE ÇOK SEVİLİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılı başında Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le "One minute" krizi yaşamasının ardından Arap ülkelerinde popülaritesi artmaya başladı. İsrail'in Mavi Marmara baskını sonrasında Erdoğan, Arap ülkelerinde önder ilan edildi. Fotoğrafları ve afişleri yapılan gösterilerde taşınmaya başladı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler