Bahreyn halkından krala destek - Bayreyn de tersden ithilal - Bahreynli kralcılar meydana indi

İktidar karşıtı direnişin sürdüğü Bahreyn'de binlerce "kralcı" da liderlerine destek olmak için sokaklara döküldü. Siyasi reform talebiyle Sünni hanedana karşı ayaklanan Şii muhalefet ise değişim için müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkent Manama'daki El Fatih Camii'nde toplanan binlerce Bahreynli, Kral Hamad bin İsa El Halife lehinde sloganlar atıp, pankartlar açtı. Caminin avlusunu kırmızı beyaz Bahreyn bayraklarıyla donatan göstericilere, Diyanet İşleri Başkanı Şeyh Dr. Abdüllatif El Mahmud hitap etti. El Mahmud, Bahreyn'deki istikrarın birlik ve beraberliğe bağlı olduğunu söyledi.

Gösteri sırasında iki helikopterin meydan üzerinde uçuş yaptığı bildirilirken, uçuş yapan helikopterlerin birinden Bahreyn Kralı'nın gösteriyi izlediği iddia edildi. Yaklaşık 6 saat süren gösterilerin ardından katılımcılar, olaysız dağıldı.

Reform isteyen Şiilerin İnci Meydanı'ndaki bekleyişleri de sürerken, Şii muhalefetin önde gelen üyelerinden Abdülcelil Halil, değişim için görüşmelere hazır olduklarını bildirdi. Halil, iki hafta süren sokak gösterilerinin ardından Veliaht Prens'in diyalog çağrısını kabul edeceklerini belirterek, muhalefetin görüşmelerde taleplerini ve "diyalog için bir çerçeve" sunacağını açıkladı.

ABD'nin 5'inci Filosuna ev sahipliği yapan, Sünni hanedanın yönettiği körfez ülkesi Bahreyn'de nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler, başkentte on binlerin katılımıyla protesto gösterileri düzenlemişti. Muhalefet, seçilmiş bir hükümetin olacağı anayasal monarşi istediğini belirtmişti.
Kaynak: hurriyetim.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Irak'ın Etnik Yapısı - Irak'daki Etnik Gruplar - Iraklıların Kökeni - Irak Halkları

Irak Dili - Irak'da Konuşulan Diller - Irak'ın Dili Nedir - Irak'daki Diller

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler