Kleopatra Gerçeği - Kleopatra Aslında Çirkin Bir Kadın Mıydı?

Efsanelere, tarihi romanlara ve sinemaya göre dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kadınlarından biri olarak gösterilen Mısır Kraliçesi Kelopatra'nın ünü binlerce yıldır dilden dile dolaşmaktadır. Özellikle de Holywood'un en çekici aktristlerinden Elizabeth Taylor'un Kleopatra filmi ile Kraliçenin güzelliği artık bir tarz/stil haline bile gelmişti.

Fakat 2007 yılında Büyük Britanya'da Newcastle Üniversitesi Arkeoloji Müzesinden uzmanlar bu konuda tarihi değiştirecek bir çalışmaya imza attılar. Yaklaşık Arapulkeleri.com 2000 yıllık bir gümüş para herkesin dikkatini çekiyordu; üzerinde Mısır Kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Antonius'un portreleri bulunan paralarda resmedilen kadın aslında çirkin denilebilecek bir görünümdedir.

Çöldeki Toplu Balina Mezarlığı

Zaten dönemin Romalı yazıcılarının eserlerine baktığımızda da Kleopatra için "zeki, kurnaz, karizmatik, baştan çıkarıcı sesi olan bir kadın" diye söz edildiğini çok sık görüyoruz, arapulkeleri.com fakat güzelliğinden pek de bahseden yoktur aslında.
Güzelliğinin yazılıp çizilmesi ve dilden dile anlatılması ise genelde esfanelerde, şarkilarda, romanlarda geçmetedir.  Haber Derleme: www.arapulkeleri.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler