El-Velid bin Talal Kimdir

Dünyanın En Zingin Arap Prensi El-Velid bin Talal Hakkında Bilgiler.

Prens El-Velid bin Telal (Al-Waleed bin Talal) Suudi Kraliyet Ailesinin bir mensubudur. Suudi kralı Kral Abdullah'ın yeğeni olan El-Velid çok başarılı bir iş adamıdır.

7 Mart 1955'de Riyad'da doğan Prensin babası Kizil Prens olarak bilinen Talal bin Abdül Aziz, anne tarafindan dedesi ise Lübnan'ın ilk başbakanı Riyad el Sulh'dur.

Suudi PrensKaliforniya ve New York'ta iş yonetimi okuyan Prens Al-Waleed iş hayatına inşaat ve emlak sektorüyle başladı. Arapulkeleri.com Hızlı çıkışı ve bu alanlardaki başarılı girişimleriyle dünya çapında tanınmaya başlandı.

AOL, Apple. Motorola, Fox News gibi dev Amerikan şirketlerine büyük miktarlarda yatırımlarıyla bütün dikkatleri uzerine cekerken bir yanda da para kazandıgı sektor yelpazesini sürekli genişletti. Turizm ve havayolu taşımacılığı alanlarında da onemli yatırımlarda bulunan bin Talal son olarak Twitter'dan 300 Milyon dolarlık hisse alarak tum dunyada isminden yine bahsettirdi.

İş dünyası dergisi olan Forbes Dergisinin, her yıl yayınladığı Dünyanın En Zenginleri listesine göre son 5 yıldır her yıl en zenin Arap seçilen Prensin 2014 yılındaki net kişisel geliri 21.6 Milyar Dolar oldu.

Arap Zenginleri Listesini Görmek icin tıklayın

Bu blogdaki popüler yayınlar

Irak'ın Etnik Yapısı - Irak'daki Etnik Gruplar - Iraklıların Kökeni - Irak Halkları

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler