Muhammed Hüseyin El Amoudi Kimdir

Arap Milyarder Mohammed Hussein Al Amoudi Hakkında Bilgiler

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Arap dünyasının para babalarından biri olan Muhammed Hüseyin El Amoudi Kimdir, nerelidir, ne iş yapar.

Şeyh Mohammed Hussein Ali Al Amoudi'yi tanıyalım
Muhammed Hüseyin El Amoudi1944 yılında Etiyopya'nın kuzeyinde Dessie şehrinde dünyaya gelen El Amudi'nin babası Yemen kökenli bir Suudi'dir. Annesi ise Etiyopyali. 19 yasina arapulkeleri.com gelince Suudi Arabistan'a yerleşen Şeyh babasının da oralı olması sayesinde bu ülkenin vatandaşı olur.

Babasindan devraldığı işleri ilerleten Şeyh Muhammed Huseyin yatırım alanlarını hızla genişleterek büyük ticari başarılara imza atar.

En cok para kazandıgı ana sektör olan petrol işleri dışında inşaat, madencilik tarım ve turizm yatırımları da El Amoudi'yi Arabistanın en zenginleri arasına yerlestirmistir. El Amodi'nin 2014 yılı kişisel varlığı yaklasık 13 buçuk milyar dolardır. Bu aynı zamanda Muhammed Hüseyini dunyanın en zengin zenci işadamı da yapmaktadır. Bu arada, Al Amoudi İsveç ve Fas'da en büyük yabancı yatırımcı konumundadır.

Dogdugu ülke olan Etiyopya'da da bir cok yatırımı bulunan Şeyhin aynı zamanda burada bir cok sosyal yardımları da bulunmaktadır. Hem Etiyopya'da hem de Suudi Arabistan'da üniversitelere oldukça yüksek miktarlarda bagışta bulunan Muhammed Hüseyin El Amudi özellikle genclere spor imkanları konusunda çalısmaları ve futbola verdigi destekle de cok sık gündeme gelmektedir.

Şeyh hem Londra'da ve hem de Suudi Arabistan'da yaşamaktadır.  Kaynak: ArapUlkeleri.Com    Arap Zenginleri Listesini Görmek icin tıklayın

Bu blogdaki popüler yayınlar

Irak'ın Etnik Yapısı - Irak'daki Etnik Gruplar - Iraklıların Kökeni - Irak Halkları

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler