Arap kadınlarına çağrı - Kaddafi Arap kadınlara seslendi - Kaddafi Arapları eleştirdi

Libya lideri Kaddafi, Roma’da iş dünyasını temsil eden 1000 kadına hitaben konuşmasında, "Arap ve İslam dünyasında kadının bir eşya gibi algılandığını" söyledi. Kadınları devrim yapmaya çağırdı.

Kaddafi, Roma Müzik Oditoryumundaki konuşmasında, "Arap ve İslam dünyasında kadın adeta bir mobilya parçası gibi algılanıyor. Hem de istenildiği zaman değiştirilebilecek bir parça. Niye değiştirdin diye soran bile olmuyor. Kültürel devrime dayalı bir kadın devrimine ihtiyaç var" dedi. Kaddafi, Afrika’da bazı ülkelerde tam anlamıyla bir aile kavramı olmadığını da savunarak, "Çocukların sahipsiz kalmaları ve savaşta asker olarak kullanılmaları da bunun sonucundadır. Bu sorunu çözümlemek üzere Afrika Birliği’ne, akde dayalı nikahın ve belgeye dayalı boşanmanın geçerlilik kazanması, ayrıca çocuk yapanların gerekli sorumluluğunu üstlenmesi için bir yasa tasarısı sundum" diye konuştu.
2050’de yok olursunuz

Kaddafi, "İtalya’da aile konusunda mevcut anlayış devam ederse gençlerin sayısının azalması ve ihtiyarların sayısının artmasıyla 2050’de bu ülke tümüyle tarih sahnesinden silinebilir" dedi.

Kadın arpa değil, güldür

Dünya Savaşları yüzünden Avrupa’da kadınların erkek işleri yapmak zorunda kaldığını belirten Muammer Kaddafi, "Kadınlara, gül yerine arpa muamelesi yapmak niye? Doğu Avrupa’da ziyaret ettiğim bir patlayıcı fabrikasında kadınlar çalışıyordu. Bu mu özgürlük? Tanrı niye cinsiyetleri yaratmış? Tek cins yaratırdı. Cinsiyet farklılığına saygı göstermeliyiz" dedi. Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Oman Nerede - Umman'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler