Araplar Türk Sütü İçiyor - Araplar Sütü Peyniri Türkiye'den Alıyor - Türkiye Peyniri Kime Satıyor

Arap ülkelerinden Türk süt ürünlerine müthiş ilgi.

Türkiye genelinde son yıllarda süt ve süt ürünleri üretimine yönelik büyük ve modern çiftliklerin kurulmasıyla ihracatta da artış yaşanıyor. Türkiye en fazla süt ihracatını Irak, Sudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere gerçekleştiriyor.

Türkiye'de süt sektöründe üretim daha çok küçük aile işletmeleri tarafından yapılırken, son yıllarda süt ve süt ürünleri üretimine yönelik büyük ve modern çiftlikler ile süt işleme tesisleri kurulmaya başlandı.


Yatırımların hız kazanması, şehirleşme, gelir ve çalışan kadın sayısındaki artış, tüketicilerin beslenme konusunda daha bilinçli davranması sonucu geleneksel metotlarla üretilen süt ürünlerine yönelik talep azalmaya, modern tesislerde işlenen daha sıhhi ve uzun ömürlü süt ve süt ürünlerine talep ise her geçen gün artmaya başladı.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRACAT RAKAMLARI

Ülke genelinde yaşanan olumlu gelişmelere paralel olarak Türkiye'nin süt ürünleri ihraç pazarları da artış gösteriyor. Türkiye'den süt ve süt ürünleri ihracatı daha çok Orta Doğu ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerine yapılıyor.


Türkiye'nin bu konuda başlıca ihraç pazarları arasında Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, KKTC, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Azerbaycan, ABD, Arnavutluk, Katar, Ürdün, Bahreyn, Mısır ve Lübnan yer alıyor. Süt ihracatında Irak, Sudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler başı çekiyor.
Türkiye'nin süt ürünleri ihracatının yarıdan fazlasını ise peynir oluşturuyor.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler