Kuveyt Türk firmalarını bekliyor - Kuveyt'den Türk müteahhitlerine davet

Kuveyt, 70’ten fazla ülkede yaklaşık 150 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri gözüne kestirdi. Ülkede 24 milyar dolara ulaşan altyapı projelerinin inşası için Türk firmaları davet edildi

Üstlendiği dev inşaat projeleriyle dünya çapında söz sahibi olan Türk müteahhitleri, Kuveyt’in de ilgi alanına girdi. Kuveyt, önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek toplam yatırım bedeli 24 milyar dolara ulaşan büyük altyapı projelerinin Türk firmalarınca üstlenilmesini istedi. Geçtiğimiz günlerde Arap Ekonomik Forumu nedeniyle Beyrut’a giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada Kuveyt Başbakan Yardımcısı Ahmet El Fahd El Cabir El Sabah ile de bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası başarısının da gündeme geldiğini belirten Şimşek, El Sabah’ın ülkesinde gerçekleştirilecek büyük ihalelere Türk firmalarının katılmasını istediğini kaydetti. Şimşek, şunları söyledi:

‘İŞADAMLARINIZLA GELİN’
“Kuveyt hükümeti, 24 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlamış. Türk firmalarının aktif olarak bu projelere, ihalelere katılmasını istiyorlar. Kuveyt Başbakan Yardımcısı, bu durumu bizzat bana iletti. Ben, bu hafta Türkiye-Kuveyt Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantıları için bu ülkeye gideceğim. El Sabah, kendisiyle yaptığımız görüşmede, bana ‘Kuveyt’e geldiğinde, beraberinde mümkünse geniş bir işadamı grubu getir. 24 milyar dolarlık altyapı yatırımımız olacak. Biz, Türkler’in de ülkemizin kalkınmasında, altyapının yenilenmesinde aktif şekilde rol almasını istiyoruz. Türk müteahhitleri, bizim pazarımızda da faaliyette bulunsun. Buraya mutlaka Türk işadamları da gelsin, biz onlarla görüşelim’ dedi. Biz de, bunu değerlendireceğiz ve Türk müteahhitlik firmalarının Kuveyt’te de büyük projeleri üstlenmesi için gereken katkıyı sağlayacağız.” Türk müteahhitlik sektörünün büyük bir gelişim gösterdiğini de belirten Bakan Şimşek “Müteahhitlerimiz, 70’ten fazla ülkede 150-155 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Bugün müteahhitlerimiz dünyanın birçok ülkesinde başarılı projelere imza atıyor, çok başarılı işler yapıyor. Ben, bu durumun artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak: Stargazete.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hicaz Demir Yolu Haritası - Hicaz Demir Yolu Hattının Orjinal Arapça Haritası

Müzik caiz mi - İslamda müzik günah mı - Müslümanlar konsere gidebilir mi

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler