Mısır İzlenimleri 2 - Kahire

Han Halil Çarşısı’na adımınızı atar atmaz, Türk olduğunuz  ya da Türkiye’den geldiğiniz anlaşılır anlaşılmaz, duyacağınız ilk ses “Yavaş yavaş  Hasan Saş!..” ve “ Türkiye kardaş”  hitab-ı olacaktır.    Han Halil çarşısında çalışan elemanlar, sizleri dükkanın içerisine  çekerek bir şeyler satmak isteyeceklerdir. Han Halil çarşısı ;  14.yy kadar ulaşan bir geçmişe sahip olan bu çarşı, alışveriş tutkunları için ne ararsa bulabileceği bir mekan aynı zamanda.

Bu alıntı, Haber Vakti sitesinde Abdulvahap FİLİZ'in MISIRa Yolculuk (3) başlıklı yazısının sadece bir bolümüdür.

Burasının hemen etrafında da toptancılar çarşısının bulunmasıda ayrı bir  özellik olmakla beraber, İmam Hüseyin Mescidi, El Ezher ve Han Halil önüne açılan mekan da dinlenmeniz için yeterli  değilse şayet,  geçen yüzyılımızın en büyük İslam şairi ve İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif’in, Kahire’de kaldığı yıllarda, gidip kahve içtiği kahvehane’de bir kahve içerek geçmişi yad edebilirsiniz.

El Fiyşavi(Fishawy) olarak bilinen bu kahvehane orada  pek meşhurdur. Alışveriş’inizde ne ararsanız bulacağınız bir mekandır Han Halil…  Ve aynı zamanda Mısır’la ilgili  piramitler, sfenksler, sedef kakma eşyalar, bilezikler gibi..kısacası istediğiniz her şeyi bulacağınız bir yerdir...   Han Halil’de yorulduğunuz zaman,  El Fiyşavi’de bir kahve içerek Akif’e bir dua okuyarak dinlenebilirsiniz.
        
O esnada; Etrafınızda, hiçbirşeyi umursamadan nargile içen ve naneli çay’larını yudumlayan Mısır’lıların arasına katılarak dostluğunuzu pekiştirmeye çalışabilirsiniz.  Bu arada; Mısır pamuğu dünyada en kaliteli  pamuktur. Bu pamuktan üretilmiş  İç çamaşırları bulacaksınız bu  çarşıda ondan da bir tane kendinize almayı sakın untmayın.
Yazının  devamını okumak için Tıklayın

Bu blogdaki popüler yayınlar

Irak Dili - Irak'da Konuşulan Diller - Irak'ın Dili Nedir - Irak'daki Diller

Irak'ın Etnik Yapısı - Irak'daki Etnik Gruplar - Iraklıların Kökeni - Irak Halkları

Bunlara Da Bak

Dubai Nerede - Dubai Nerde - Dubai Haritada Yeri

Katar Nerede - Katar Nerde - Katar Neresi - Katar'ın Dünya Haritasındaki Yeri

Yemen Nerede - Yemen Nerde - Yemen'in Dünya Haritasındaki Yeri Neresi

Kuveyt Nerede - Kuveyt Dünyanın Neresinde

Dubai İş İlanları - Dubai'de İş Bul - Dubai İşçi Arayanlar - Dubai Eleman Arayanlar - Dubai'de İş Bulmak İçin Siteler